Екс-начальник поліції Одещини затриманий за підозрою в розкраданні

11:58, 25.07.2019
Екс-начальник поліції Одещини затриманий за підозрою в розкраданні

Дмитро Головін (кадр YouTube)

Правоохоронці затримали колишнього начальника головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна за розкрадання в особливо великих розмірах.
 
Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.
 
Головіну інкримінується причетність до правопорушення за ч. 5 ст. 191 ККУ. Стаття передбачає відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
 
Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 
 
Водночас, за словами джерела "Української правди", справа стосується декларації колишнього силовика.
 
30 травня у Головіна провів обшук Департамент внутрішньої безпеки поліції.
 
Відомо, що Головін працює в органах внутрішніх справ з листопада 1996 року. За цей час він очолював карний блок поліції Київської області та виконував обов'язки начальника поліції Київщини, а також займав різні посади в поліції Одеського регіону.
 
9 вересня 2016 року він очолив Головне управління Нацполіції Одеської області, а 23 квітня 2019 року - подав у відставку.
 
За словами Головіна, 23 квітня він написав рапорт за власним бажанням. На питання, чи пов'язане його рішення зі зміною влади, поліцейський сказав: "Без коментарів".
 
У вересні 2018 року журналісти опублікували розслідування про статки родини Головіна. Так, 86-річний дідусь з Луганщини дружини Головіна придбав елітні апартаменти на березі моря, вартістю майже три мільйони гривень, якими користується сам поліцейський.
 
Апартаменти 85 кв.м. розташовані на узбережжі Чорного моря у котеджному містечку "Золотий бугаз" в Одеській області, де є особиста охорона і приватний пляж.
 
Інший будинок у 170 квадратів в Одесі, яким користується очільник поліції області, офіційно належить старшій сестрі дружини генерала - Оксані Слєпцовій. Жінка не живе в Одесі, а це майно Головін вказав у декларації.
 
Зазначимо, раніше Дмитро Головін розсмішив соцмережі своєю мовою: "місцилівці", "дивчина", "пошуков" та "четвьорта ранку".