Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь по російському стратегічному бомбардувальнику

24.07.2019
Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь по російському стратегічному бомбардувальнику

Летять туди, де їх не чекають.

Південнокорейські реактивні літаки здійснили два попереджувальні постріли по російському військовому літаку через його вторгнення в повітряний простір Південної Кореї над Східним (Японським) морем, повідомляє «Рейтер» із посиланням на поширену у вівторок, 23 липня, заяву корейського міністерства національної оборони.
 
 
Цитуючи офіцерів Об’єд­наного комітету начальників штабів, корейське інформаційне агентство «Йонхап» повідомило, що російський літак 21 липня двічі порушив повітряний простір Південної Кореї, перш ніж був відкритий вогонь.
 
 
Військовий літак Росії був одним із трьох, що ввійшли до зони ідентифікації протиповітряної оборони Кореї, два китайські літаки також були зафіксовані в цій зоні. Це перший випадок, коли російський військовий літак вторгнувся у повітряний простір Південної Кореї, повідомив представник міністерства агенціям «Рейтер» та «Франс Пресс».
 
За інформацією Сеула, російський літак зафіксували над островами Токто, на які свої територіальні претензії має також Японія. Росія не є стороною у цій суперечці. Не зрозуміло, той факт, що три російські літаки супроводжували два китайські, є скоординованою дією чи збігом обставин, заявив південнокорейський урядовець, який побажав зберегти анонімність. Влада Південної Кореї заявила, що подає офіційні скарги на дії цих країн. Для цього до міністерства оборони Південної Кореї викликали представників посольств РФ та КНР. 
 
Москва знову відповідає, що їх там не було. Російські стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС не порушували кордонів інших країн під час польоту над Японським морем, заявилo у вівторок, 23 липня, міністерство оборони РФ.
 
«Маршрут літаків Ту-95МС проходив без відхилення від плану, у відповідності до міжнародних правил на відстані більше 25 кілометрів від островів Токто», йдеться у повідомлені, яке цитує РІА «Новості». У відомстві заявили, що південнокорейські винищувачі F-16 перетнули курс російських ракетоносців і створили загрозу безпеці.