Телефонні терористи впродовж дня «замінували» півтисячі об’єктів інфраструктури Харкова

24.07.2019
Уже тривалий час телефонні терористи буквально отруюють життя мешканцям багатьох міст країни повідомленнями про закладену ви­бухівку.
 
 
Були випадки, коли, наприклад, у Харкові медикам довелося екстрено евакуйовувати лежачих хворих iз реанімації і сонних малюків — зі спалень у дитячих садках.
 
 
Але сьогодні харківські зловмисники перевершили всі свої літні рекорди. Дзвінком до міського ГУ Нацполіції вони анонімно сповістили про мінування одразу 510 об’єктів приватної і комунальної власності!
 
Цього разу подібні клопоти минули навчальні заклади (традиційна мішень злочинців), бо скрізь канікули. Натомість під роздачу потрапили житлові багатоповерхівки, супермаркети, ТРЦ, лікарні, пологові та дитячі будинки.
 
За всіма адресами виїжджали оперативні групи, вибухотехніки та інші підрозділи рятувальної служби. Правоохоронці евакуювали всіх людей і провели огляд.
 
Не залишилися без роботи рятувальники й у день парламентських виборів, оскільки телефонні терористи «замінували» у Харкові одразу 34 виборчі дільниці. Спочатку надійшло повідомлення про проблеми на 14 об’єктах за десятьма адресами на одному виборчому окрузі, а згодом — ще на двадцяти.
 
Під час огляду процес голосування не зупиняли та евакуацію людей не проводили. За фактом цього злочину слідчі вже порушили два кримінальних провадження, але, як свідчить практика, телефонні терористи досі традиційно залишаються без покарання.