Суд дозволив стягнути з Росії 1,3 мільярда доларів за активи «Ощадбанку» в Криму

11:49, 23.07.2019
Суд дозволив стягнути з Росії 1,3 мільярда доларів за активи «Ощадбанку» в Криму

Київський апеляційний суд задовольнив заяву "Ощадбанку" і дав дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу про стягнення 1,1 мільярда доларів з Росії.
 
Гроші мають бути стягнуті в якості компенсації за експропріацію (позбавлення власності, - ред.) активів банку в окупованому Криму, повідомляє Finbalance.
 
При цьому суд видав виконавчі листи про стягнення з Росії не тільки зазначеної суми, а й відсотків, що нараховуються з березня 2014 року до періоду повної виплати Росією заборгованості.
 
Нагадаємо, 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі виніс вердикт на користь "Ощадбанку" - стягнути з Росії збитки, які поніс банк внаслідок анексії Криму, у розмірі 1,3 мільярда доларів.
 
Російське Мінінстерство юстиції заявило, що Росія не визнає рішення міжнародного арбітражу і не буде компенсовувати збитки Ощадбанку. Аргумент росіян - "відсутність у арбітражу юрисдикції на розгляд позову".
 
Рішення міжнародного інвестиційного арбітражного суду в спорі між Ощадбанком та Росією, яке було прийняте в Парижі, може бути примусово виконано у 154 іноземних державах.