«Дорога каліцтв» на Миколаївщині ледь не забрала життя чотирьох дітей

23.07.2019
На Миколаївщині через ДТП постраждало шестеро осіб, iз них четверо — дітвора віком від трьох до десяти років.
 
 
Страшна аварія сталася в Очаківському районі, поблизу села Рівне, на заокругленій ділянці дороги.
 
 
Саме через вкрай жахливий стан дорожнього покриття 32-річний водій легкового автомобіля ЗАЗ не впорався з керуванням i вимушено з’їхав на узбіччя, де родинний транспортний засіб перекинувся.
 
Доля розпорядилася так, що сам водій відбувся незначними тілесними ушко­дженнями, а от його дружина та малолітні діти після аварії потрапили до відділення реанімації місцевої лікарні.
 
Медикам довелося рятувати життя двом хлопчикам у віці 10 років i трирічній дівчинці, яка перебувала у шоковому стані. Лише завдяки тому, що допомога прибула оперативно, нині життю та здоров’ю дiтей уже нічого не загрожує: подальший курс лікування проходитимуть амбулаторно.
 
А ось водієві, попри зовнішні обставини, доведеться пояснити, як так вийшло, що він не вберіг сім’ю. Проти нього співробітники поліції порушили кримінальне впровадження за 286 статтею КК України («Порушення правил дорожнього руху»).
 
Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Слідчі дії тривають, призначені відповідні експертизи.
 
Нагадаємо, що автодорога з Миколаєва до Очакова вже впродовж тривалого часу є однією з найнебезпечніших в Україні. Фотографії, де автовласники відобразили страхітливих розмірів ями та вибоїни на трасі міжнародного значення М-14, облетіли всі соціальні мережі.
 
Люди неодноразово заявляли, що на одеському напрямі у Миколаївській області повноцінні дороги практично відсутні, що рано чи пізно може призвести до загибелі людей. Ця тема набула подвійної актуальності з початком курортного сезону, коли туристи потяглися із задушливих міст у напрямку чорноморських курортів півдня країни.
 
Пару днів тому на тій же ділянці дороги, де сталася резонансна ДТП з потерпілими дітьми, рятувальники одразу двох державних пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України у Миколаївській області двічі надавали допомогу громадянам: витягали їхнi автомобілі з бездоріжжя.
 
Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України на Миколаївщині, в першому випадку на бездоріжжі застряг пасажирський автобус з людьми, а в наступному — одразу два легкові автомобілі з чотирма пасажирами, включаючи немовля.
 
Вельми красномовно проілюстрував недавно нинішній стан ділянки дороги М-14 на Миколаївщині екс-заступник прокурора області Денис Андрєєв: «Я сам люблю Очаків. Тому не розумію, наскільки треба не любити його, щоб довести до такого стану єдину транспортну магістраль...» — прокоментував він результат власної «ревізії», зафільмувавши побачене на автореєстратор. Відео чоловік розмістив у «Фейсбуці», підкресливши, що з такими дорогами курорти Миколаївщини точно не приваблять відпочивальників, отож годі й говорити про розвиток місцевого туризму.