Командувач ОС Сирський привітав з річницею звільнення Торецька та Рубіжного

10:47, 21.07.2019
Командувач ОС Сирський привітав з річницею звільнення Торецька та Рубіжного

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський привітав з річницею звільнення Торецька та Рубіжного.


Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

 

"Шановні співвітчизники, дорогі мешканці Торецька та Рубіжного! Від імені Командування об'єднаних сил та від себе особисто щиро вітаю Вас із Днем звільнення Торецька та Рубіжного від російських окупаційних військ та їх найманців", - йдеться у вітанні.

 

Командувач ОС наголосив, що подвиг мешканців Торецька і Рубіжного та воїнів, які звільнили й обороняють місто, уже вписаний в історію України золотими літерами.

 

 

П’ять років тому 21 липня 2014 року в результаті переможної військової операції Торецьк було звільнено з російської окупації.

 

Блискучу операцію було проведено зведеною групою Сил спеціальних операцій Збройних Сил України під керівництвом Едуарда Шевченка та військовослужбовцями 73-го Морського центру спеціального призначення, які зайняли Торецьк та утримували його протягом восьми годин, поки до міста не ввійшли основні військові сили.

 

Уже ввечері над містом, що перебувало в окупації з 15 квітня 2014 року, замайоріли українські прапори. Проте бої навколо Торецька тривали до 26 липня і закінчилися остаточною ліквідацією незаконних збройних формувань в його околицях.