Суд в Києві залишив головреда «РИА Новости Украина» Вишинського під вартою

16:14, 19.07.2019
Суд в Києві залишив головреда «РИА Новости Украина» Вишинського під вартою

Головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді, залишили під вартою до 19 вересня.

 

Про це повідомляє Громадське.


Прокурори просили продовжити арешт, наголошуючи на ризиках втечі чоловіка.

 

Сторона обвинувачення в суді нагадала про російське громадянство Вишинського і відмову від українського і те, що він був штатним працівником російського ЗМІ.

 

Адвокати ж зазначили, що Вишинський не збирається тікати з країни, має столичну прописку і сам "зацікавлений у встановленні істини".

 

Сам Вишинський сказав, що позиція прокурорів необґрунтована, а він має бути не обміняний, а звільнений через невинуватість.

 

На питання журналістів про ймовірне продовження журналістської діяльності у разі звільнення, Вишинський сказав, що хотів би продовжити: "Звісно, я хочу продовжити роботу в професії, якою я займався".

 

За даними слідства Вишинський щомісяця отримував 53 тисячі євро "для проведення підривної інформаційної діяльності". Гроші з Росії переводили не напряму Вишинському, а до Сербії, потім до України.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський заявив, що Київ готовий звільнити заарештованого головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, якщо Росія одночасно звільнить українського кінорежисера Олега Сенцова.