МЗС України: Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля

09:42, 12.07.2019
МЗС України: Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля

(фото: facebook.com/volodymyrgroysman)

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням генеральної прокуратури Росії щодо визнання "небажаною" діяльності Світового конгресу українців.

 

"Таке рішення вкотре продемонструвало незмінність репресивної політики Росії, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ", - йдеться в заяві МЗС України.

 

З іншого боку, наголосили у відомстві, не може не тішити той факт, що зареєстрована у Канаді неурядова організація українців "становить загрозу основам конституційного ладу та безпеки Росії".

 

"Світовий конгрес українців завжди буде загрозою для Кремля, хоча метою цієї організації є підтримка української ідентичності, реабілітація українських поранених військовослужбовців та цивільних осіб, що постраждали від російської збройної агресії проти України, здійснення просвітницьких програм та українського шкільництва за межами України, а також збереження національної пам’яті про жертви Голодомору в Україні у 1932-1933 роках", - заявили в МЗС.

 

У відомстві підкреслили, що Україна готова вжити усіх кроків у відповідь на це ганебне рішення держави-агресора та закликає міжнародну спільноту розглядати це рішення Генеральної прокуратури Росії як чергове зухвале порушеня фундаментальних прав людини, у тому числі прав української меншини на території Росії, та посилити дипломатичний тиск на злочинний кремлівський режим.