Чорний дим і факел до небес: на станції ТЕЦ у Митищах сталася велика пожежа

12.07.2019
Чорний дим і факел до небес: на станції ТЕЦ у Митищах сталася велика пожежа

Митищинську пожежу бачила вся Москва

Учора сталася гігантська пожежа на станції високого тиску на території Північної ТЕЦ у Митищах. За даними МНС РФ, повідомлення про загоряння надійшло до відомства об 11:25 за місцевим часом. У перших інформаціях російських ЗМІ iшлося, що палає торговельний центр «Іюнь», але невдовзі з’ясували, що пожежа лютує на території електростанції.
 
У перші хвилини на гасінні  полум’я працювали 78 пожежників і рятувальників та 24 одиниці техніки. Невдовзі їм на підмогу прибув спецпотяг та авіація. Втім пожежникам не вдавалося підібратися до вогню, настільки сильним він був. У небо здіймалися 50-метрові язики полум’я, якi було видно в усіх районах Москви.
 
Намагалися насамперед не допустити поширення вогню на сусідній житловий район, передусім гуртожиток, газову заправку та згаданий торговельний центр. Але вогонь таки поглинув і гуртожиток. 
Губернатор Московської області взяв ситуацію в Митищах під особистий контроль. «На місце виїхали всі необхідні оперативні служби», — написав він у своєму телеграм-каналі.
 
У пожежі на ТЕЦ-27 постраждали восьмеро осіб, повідомило РІА «Новості» з посиланням на екстрені служби. Через це закрили рух з 1-го кілометра Осташківського шосе до ТЦ «Іюнь». Міненерго у зв’язку з пожежею ТЕЦ у Митищах знизило потужність до нуля.
 
Житлові будинки розташованi лише за 500 метрів від епіцентру пожежі, тому вирішували питання про евакуацію населення. Утiм міський голова Митищ Віктор Азаров повідомив, що пожежа на ТЕЦ локалізована: вдалося погасити факел, про який повідомляли ЗМІ.