Гройсман доручив Мінфіну знайти гроші на проведення військового параду

11:55, 10.07.2019
Гройсман доручив Мінфіну знайти гроші на проведення військового параду

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів України переглянути кошторис проведення військового параду на День незалежності та знайти джерела фінансування параду.


Відповідне доручення Гройсман дав міністерці фінансів України Оксані Маркаровій під час засідання уряду 10 липня, пише Громадське.

 

Гройсман заявив, що підтримує рішення президента виділити 300 мільйонів гривень на виплату премій військовослужбовцям.

 

"Але разом з тим я вважаю, що ми маємо провести військовий парад на 24 серпня. Цей парад має бути парадом гордості, доблесті, гідності нашого українського народу, держави. І вважаю, що під час цього параду мільйони українців зможуть засвідчити свою шану та повагу до наших герої", повідомив Гройсман.

 

Він зазначив, що профінансувати проведення параду мають не за рахунок соціальних виплат, а за рахунок інших джерел. Він також зазначив, що має "думки про джерела фінансування параду".

 

Після проведеного аналізу Мінфіном уряд надасть пропозиції щодо фінансування параду президенту Володимиру Зеленському, який і має ухвалити остаточне рішення.

 

Як повідомляла УМ, на сайті Президента вже з'явилась петиція із вимогою провести парад до Дня Незалежності. 

 

Раніше Володимир Зеленський розповів, як будуть використані державні кошти, призначені на військовий парад.

 

"Хочу поділитися з вами нашою новою ідеєю. Зазвичай 24 серпня на День Незалежності України у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно недешевий. Мені здається, що цього року замість цього параду краще виділити гроші нашим героям, військовим. І ми вирішили цього року виділити 300 мільйонів гривень на премії всім нашим військовим", - сказав президент.

 

На скасування військового параду відреагував Петро Порошенко. 

 

Він наголосив, що парад – це значуща подія не лише для армії, а й для українського народу, адже він демонструє той прогрес у розбудові ЗСУ, який було досягнуто протягом року.

 

А голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав вийти на Хрещатик у День незалежності, незважаючи на скасування військового параду.

 

"Щоб вшанувати безсмертний подвиг українських героїв, закликаю всіх, хто боровся і воював за свободу України, учасників Революції гідності, ветеранів російсько-української війни, волонтерів, військових 24 серпня 2019 року вийти на Хрещатик і пройти парадом Незалежності головною вулицею держави", - сказав Парубій.