На горі Карачун вшанували пам'ять загиблих воїнів

16:27, 05.07.2019
На горі Карачун вшанували пам'ять загиблих воїнів

(Фото Укрінформ)

На горі Карачун у 5-ту річницю звільнення міст півночі Донеччини вшанували пам'ять загиблих українських воїнів.


Про це 5 липня на своїй сторінці у Facebook повідомив ексглава Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

 

"На Карачуні відзначили 5-ту річницю звільнення міст півночі Донецької області від російсько-окупаційних військ... Поклали квіти до меморіалів та хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто ціною власного життя зупинив просування російських окупантів вглиб нашої країни", - написав він.

 

 

Куць зазначив, що Всеукраїнська акція "Донеччина зустрічає своїх захисників", яка проводиться на Карачуні вже третій рік поспіль, цього року зібрала сотні військових, нацгвардійців, представників громадськості.

 

 

"Особливо приємно було бачити на цьому заході молодь та дітей. Це правильно і символічно, адже молоде покоління має знати цю сторінку нашої історію від очевидців подій. Російсько-українська війна ще триває, попереду - звільнення окупованого Криму, Донеччини й Луганщини та відновлення територіальної цілісності української держави", - зауважив Куць.

 

5 липня 2014 року бійці-розвідники 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська встановили український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли до Краматорська.