Україна звернулася до ІМО через незаконність судноплавства в окупованому Криму

08:35, 04.07.2019
Російський морський регістр судноплавства в окупованому Криму порушує законодавство України та резолюції Генеральної Асамблеї ООН.
 
Про це делегація України повідомила представникам держав-членів Міжнародної морської організації (ІМО), передає пресслужба Міністерства інфраструктури.
 
"Зокрема, це стосується надання суднам послуг конвенційного огляду та сертифікації для подальшої їх реєстрації під прапором Росії, а також надання суднам сюрвеєрських послуг", - ідеться в повідомленні.
 
Також зазначається, що будь-які документи та свідоцтва, видані РМРС на території Криму, "не створюють жодних правових наслідків та, по своїй суті, мають вважатися незаконними".
 
Крім того, міністерство нагадало, що делегації 30 країн-членів ІМО закликали Росію, згідно з наказом Міжнародного трибуналу з морського права, звільнити незаконно захоплених військово-морських кораблів та 24 членів їхніх екіпажів.
 
Як відомо, в грудні 2018 року українська делегація в Комітеті з безпеки на морі ІМО висловила Росії категоричний протест у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів у районі Керченської протоки.