Кримського татарина Сеяра Емірова затримали в Судаку за пост 2013 року

16:05, 02.07.2019
Кримського татарина Сеяра Емірова затримали в Судаку за пост 2013 року

(фото: Кримська солідарність)

В анексованому Криму затримали кримського татарина Сеяра Емірова і доставили в Судакський міський суд.

 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє "Кримська солідарність", посилаючись на інформацію громадського захисника Сейтосмана Каралієва.

 

За слова Каралієва, Сеяра затримали за пост у соціальній мережі ВКонтакте, датований 2013 роком.

 

"2 липня 2019 року, в Криму в місті Судак затриманий кримський татарин, Емірів Сеяр Абдурашитович 06.03.1993 р.н, за публікацію в соціальних мережах, як правопорушення йому ставиться стаття 20.29 КоАП", - сказано у повідомленні.

 

 

 

"Кримська солідарність" вказує, що у понеділок додому до Емірова приходили співробітники поліції, "але так як у них не було постанови на затримання, Еміров відмовився проїхати з ними, а вже сьогодні його затримали біля будинку батьків".

 

Як повідомляла УМ, північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 18 червня визнав винними п’ятьох фігурантів першої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" в організації або участі в діяльності терористичної організації і засудив їх до відбування покарання в колонії суворого режиму. Військова колегія засудила Теймура Абдуллаєва до 17 років в’язниці, Узеїра Абдуллаєва – до 13 років, Рустема Ісмаїлова – до 14 років, Айдера Саледінова і Еміля Джемаденова – до 12 років.

 

В окупованому Криму поблизу Сімферополя російські силовики зранку 30 квітня провели так звані "огляди" в будинках кримських татар.

 

27 березня в окупованому Криму ФСБ провели наймасовішу облаву на кримських татар. 20 кримських татар були затримані в окупованому Сімферополі і Білогірському районі, ще троє були затримані наступного дня в Ростові-на-Дону.

 
29 березня Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх 23 затриманих під час обшуків кримських татар до 15 травня.

 

Через облаву ФСБ на кримських татар Україна звернулася до ЄС.