У Харкові від «Слуги народу» до Ради балотується громадянин Ізраїлю

16:07, 29.06.2019
У Харкові від «Слуги народу» до Ради балотується громадянин Ізраїлю

Партія "Слуга народу" висунула в якості кандидата по одномандатному виборчому округу №169 в Харкові автомобільного блогера і громадянина Ізраїлю Олександра Куницького.
 
Відповідні копії документів, що підтверджують ізраїльське громадянство кандидата, а також їх нотаріально завірені переклади опублікувало видання "Цензор".
 
Йдеться про надану ізраїльським Відомством з питань корпорацій виписці про заставу майна громадянина Ізраїлю Олександра Куницького. Зокрема, управління з питань населення і міграції держави Ізраїль видало довідку про те, що останньою адресою, за якою був зареєстрований Куницький Олександр Олегович, є 3229721 м. Хайфа, вул. га-Тихон, 7, 2.
 
Сам Олександр Куницький своє подвійне громадянство заперечує.
 
 
У той же час в ефірі однієї з програм "5 каналу" було продемонстровано відео в блозі кандидата, яке є підтвердженням нібито наявності у Олександра Куницького громадянства Ізраїлю та використанням останнім свого статусу.
 

 
Так, на одному з відео, опублікованому Куницьким в 2014 році, в суперечці з поліцейським Ізраїлю, Олександр нібито особисто підтверджує своє проживання в Хайфі, а його дружина на його прохання передає йому даркон (ізраїльський паспорт).
 
 
Більш того, в інциденті, що стався з Олександром і його дружиною в 2018 році в Борисполі, він знову скористався своїм ізраїльським громадянством, вимагаючи у поліцейських перекладача з української на іврит, проте публікуючи матеріал в своєму блозі, цей момент прибрав.
 
 
Тоді конфлікт прокоментував правозахисник Сергій Наумович, опублікувавши на своїй сторінці в Facebook відео, надане громадською організацією "АвтоЄвросила Бориспіль".
 
 
Правозахисник зазначив, що Олександр нібито влаштував ряд умисних провокацій, намагаючись втекти з місця порушення, викликаючи швидку і вимагаючи перекладача з української на свій рідний іврит.
 
 
"За повідомленнями ЗМІ, кандидати від партії "Слуга народу "все частіше стають учасниками скандалів і піддаються дискредитації. Чи дозволить новообраний Президент, який раніше висміював минулу владу, допустити в даному випадку подвійні стандарти для своїх кандидатів поки невідомо", - йдеться в сюжеті.
 
Як повідомлялося, у Черкасах кандидатка від "Слуги народу" списала виборчу програму в журналіста 1+1.
 
А мажоритарниця "Слуги народу" Ірина Борзова має бізнес в окупованому Криму.