Заступником Івана Баканова в СБУ став нелюстрований генерал часів Януковича

12:32, 28.06.2019
Заступником Івана Баканова в СБУ став нелюстрований генерал часів Януковича

Анатолій Калюжняк - який за часів Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ "К" СБУ

Заступником Івана Баканова, який наразі є в.о. глави СБУ, призначили генерал-майора Анатолія Калюжняка, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ "К" СБУ і підпадає під люстрацію. 
 
Про це повідомляє "Слідство.Інфо".
 
За даними ЗМІ, про призначення Калюжняка не повідомляється на офіційному сайті СБУ, однак речниця СБУ Олена Гітлянська підтвердила це журналістам.
 
За її словами, Калюжняка призначили "заступником начальника управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю приблизно тиждень тому". 
 
Аналогічну посаду в СБУ Калюжняк обіймав протягом 2010-2013 років, генеральське звання отримав від Януковича незадовго до Революції Гідності. Після Майдану Калюжняк звільнився та працював помічником народного депутата.
 
Як заявляє екс-глава департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко, Калюжняк не може займати державні посади, адже підпадає під закон "Про очищення влади".
 
Нагадаємо, першим заступником глави СБУ Зеленський призначив Руслана Баранецького. Його журналісти Bihus.info згадують в розслідуванні про захоплення реліктового лісу керівництвом СБУ, нібито Баранецький отримав одну з ділянок цього лісу.
 
Раніше повідомлялося, що мажоритарниця "Слуги народу" Ірина Борзова має бізнес в окупованому Криму.