У Станиці Луганській відбувся перший етап відведення сил

14:59, 26.06.2019
У Станиці Луганській відбувся перший етап відведення сил

У Станиці Луганській відбулося відведення українських підрозділів.

 

Про це повідомляє Штаб операції Об’єднаних сил на Facebook-сторінці штабу 26 червня.

 

"Опівдні українські військові відійшли з однієї з позицій, котра знаходилась перед КПВВ "Станиця Луганська". Все відбувалось під наглядом представників ОБСЄ, котрі були по обидві сторони", – зазначають у штабі.

 

Зазначається також, що за відведенням військ спостерігав особисто командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський. За його словами це перший етап відводу сторін від околиць станиці.

 

"За сигналом сигнальних ракет з нашої сторони та сторони бойовиків наші військові покинули визначені ОБСЄ позиції. Наразі не відомо чи відвів своїх військових противник, за цим уже стежать представники наглядової місії ОБСЄ", – зазначають у штабі.

 

Також днями очікується приїзд представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми для того, аби продовжити роботу з відведення сторін на визначені Мінськими домовленостями рубежі.

 

Як повідомляла УМ, російські окупаційні війська зірвали домовленості щодо розведення сил та засобів поблизу Станиці Луганської, яке було заплановане на 10 червня. За даними штабу ООС, починаючи із 7 червня, з боку російських окупаційних підрозділів відбулися обстріли розташованих у цьому районі позицій українських підрозділів, про що зазначено у звіті Спостережної моніторингової місії ОБСЄ.