Обшуки у Бірюкова: слідчі вилучили дві куртки і книжку про витрати ЗСУ

12:41, 26.06.2019
Обшуки у Бірюкова: слідчі вилучили дві куртки і книжку про витрати ЗСУ

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" повідомила, що у кандидата в народні депутати від політсили Юрія Бірюкова проводять обшуки.

 

Про це повідомляє прес-служба партії.

 

"Обшуки у кандидата в народні депутати відомого волонтера і громадського діяча Юрія Бірюкова, які розпочалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія "Європейська Солідарність" вважає цинічним політичним тиском і неприховуваним переслідуванням з політичних мотивів", - йдеться в повідомленні.

 

Водночас, як пише Українська правда, наразі не відомо, хто саме прийшов з обшуками до кандидата. Зокрема, інформацію про обшук відкинули у поліції, прокуратурі, СБУ, НАБУ та САП.

 

У ДБР інформацію не підтвердили, але і не спростували.

 

Партія розцінює обшуки у Бірюкова "як частину реваншу, як спробу розправи над тими, хто в перших рядах допомагав Збройним силам протистояти путінській агресії".

 

Як заявив член політради партії, журналіст Віталій Гайдукевич, у Юрія Бірюкова слідчі вилучили дві піксельні куртки і книжку про фінансове забезпечення ЗСУ, передає Еспресо.TV.

 

"Обшуки у Бірюкова почали проводити через день після того, як він отримав посвідчення кандидата в народні депутати України. Тобто це повноцінний політичний тиск", - сказав Гайдукевич.

 

Пізніше у Фейсбук ситуацію проеоментува і сам Юрій Бірюков. За його словами,  санкцію на обшуки дав Бориспільський міськрайонний суд Київської області. 
 

Відповідаючи на питання хто дав санкцію на обшук, він відповів: “Бориспільський якийсь там суд”.

 

Також Бірюков написав: “Вони дуже сподівалися знайти злата-срібла, тонни грошей, колекції раритетних автомобілів ... Скажу чесно - і я б таке хотів знайти. Але на жаль...”

 

 

Юрій Бірюков був позаштатним радником Порошенка.  

 

Як повідомляла УМ, Бірюков заявляв, що всі дії Володимира Зеленського на посаді президента - це ляпаси українській армії.