Голову комітету Держдуми у міжнародних справах Слуцького не обрали віцепрезидентом ПАРЄ

11:38, 26.06.2019
Голову комітету Держдуми у міжнародних справах Слуцького не обрали віцепрезидентом ПАРЄ

Голову комітету Державної думи у міжнародних справах Леоніда Слуцького не обрали на посаду віцепрезидента Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Про це повідомляє "Європейська правда".

 

Голосування за Слуцького відбулося вчора бюлетенями на закритому голосуванні, але результати оголосили сьогодні. Він перебуває під санкціями ЄС і його кандидатура розглядалася окремо.

 

Для голосування делегати взяли 198 бюлетенів, "за" проголосував 101 делегат, тоді як для обрання необхідна абсолютна більшість голосів від зареєстрованих – 158.

 

У середу відбудеться друга спроба обрати Слуцького, цього разу під час голосування достатньо простої більшості. У випадку повторного програшу Росії запропонують подати іншого кандидата.

 

Призначення на цю посаду відбувається за квотами, розподіленими між державами, і тому зазвичай здійснюється автоматично. Але, на вимогу голови делегації України у ПАРЄ Володимира Ар’єва, яку підтримало кількадесят депутатів, ця процедура була змінена.

 

У лютому 2018 року в Росії спалахнув скандал за участю Слуцького: три журналістки анонімно розповіли про домагання з його боку. Вони розповіли, що Слуцький "чіпляється до молоденьких дівчат-журналісток". Через три дні про домагання Слуцького заявила і заступник головного редактора телеканалу RTVI.

 

Як повідомляла УМ, вночі у вівторок, 25 червня,  ПАРЄ схвалила резолюцію, яка дозволяє Росії повернутися в організацію.   Правки обмежують право установи позбавляти делегації-учасники права голосу, як було зроблено з російською.