Нефьодов вважає реалістичним запуск митної служби через 2,5 місяці

09:46, 26.06.2019
Нефьодов вважає реалістичним запуск митної служби через 2,5 місяці

(фото Радіо Свобода)

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, який переміг в конкурсі на главу Державної митної служби, вважає реалістичним повноцінний запуск служби через 2,5 місяці.

 

Про це він повідомив в коментарі "Інтерфакс-Україна". 

 

"Старт, тобто переведення мінімум 30% персоналу - десь через 2,5 місяці реалістично", - сказав Нефьодов.

 

Кандидатур на посади заступників поки немає, додав він.

 

За словами Нефьодова, до початку роботи служби слід зареєструвати юридичну особу нового відомства, а також необхідне прийняття Кабміном низки рішень щодо нової структури.

 

"До цього - реєстрація юридичної особи ... затвердження кошторису, граничної чисельності, нова структура і штатний розпис. Потім - постанова про утворення територіальних органів ДМС, положення про регіональні митниці, реєстрація відповідних юросіб. І нарешті - окреме розпорядження про початок роботи", - сказав він.

 

Раніше комісія з питань вищого корпусу державної служби ухвалила рішення рекомендувати Кабінету Міністрів призначити першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова на посаду голови нової Державної митної служби (ДМС).

 

Окреслюючи свої пріоритети на посаді голови ДМС під час співбесіди, Нефьодов відзначив, що має намір змінити керівництво тих митниць, "де є особливі проблеми".

 

На думку Нефьодова, за кілька місяців неможливо побороти контрабанду, однак він назвав кілька кроків, які могли б почати боротьбу на цьому шляху.

 

"Я працюватиму над тим, щоб на території митниць не стояли всі правоохоронні органи, кожен з яких є слабкою ланкою", - сказав він.

 

Водночас Нефьодов відзначив необхідність співпраці з митницями інших країн, відкриття митних реєстрів.

 

"Як я вибудував для себе роботу в Міністерстві економрозвитку. Звичайно, зустрічатися з кожним я не можу та й не хочу... Чому я відповідаю на меседжі у Facebook - не з марнославства, а щоб знали підлеглі, що кожен може мені написати, що якщо трапиться якась неприємність, до мене інформація ця дійде... Але має бути канал зворотного зв'язку", - сказав Нефьодов, уточнивши, що водночас налагодження такого каналу для нього не є пріоритетом.

 

Крім Нефьодова, у фінальному етапі конкурсу брали участь керівник ГО "Центр розвитку цифрової економіки", експерт Центру соціально-економічних досліджень Андрій Саварець, проректор з наукової частини Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш.

 

Нефьодов з 18 лютого 2015 року обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, з 2016 року - першого заступника міністра.

 

35-річний Нефьодов з відзнакою закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка і має ступінь магістра за спеціальністю "економічна теорія". У 2003-2006 роках працював аналітиком зі злиттів і поглинань у компанії Golden Gate Business.

 

У 2006-2010 роках працював в інвесткомпанії Dragon Capital, де обіймав посаду віце-президента, а згодом директора інвестиційно-банківського департаменту.

 

У 2010 році він став керуючим партнером інвестфонду Icon Private Equity.

 

Вільно володіє англійською мовою.

 

Як повідомляла УМ, Нефьодов заявляв, що зараз настає час молодого покоління – людей без ностальгії за СРСР.