На Портнова завели справу через неправдиві свідчення на адресу Порошенка

12:59, 25.06.2019
На Портнова завели справу через неправдиві свідчення на адресу Порошенка

(фото: Andrey Portnov / Facebook)

За фактом завідомо неправдивих повідомлень колишнього заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про нібито вчинення злочинів п'ятим президентом Петром Порошенко зареєстровано кримінальне провадження.

 

Про це повідомив прес-конференції у вівторок адвокат Порошенка Ігор Головань, передає "Інтерфакс-Україна".

 

Головань в черговий раз зазначив, що заяви Портнова про те, що нібито Порошенка притягнуть до кримінальної відповідальності, є "юридичним тролінгом".

 

"Тут немає мети домогтися справедливості... тут взагалі немає юриспруденції... Йдеться про виключно політичні операції, про створення інформаційних приводів і створення проблем Порошенкові і очолюваній ним політичній силі в передвиборному процесі", - підкреслив адвокат.

 

Він висловив переконання в тому, що за подібного роду дії має бути відповідальність.

 

"Відповідальність за це передбачена Кримінальним кодексом - завідомо неправдиві покази. Зараз я можу сказати, що зареєстровано кримінальне провадження за чотирма епізодами діяльності пана Портнова - заявами щодо ситуації з українськими моряками, телеканалу "Прямий", "Кузні на Рибальському" і Вищої ради правосуддя...", – говорить захисник.

 

"На наше глибоке переконання, кожна з цих заяв – це абсолютно неправдиве повідомлення про злочин, і ми на цьому наполягаємо, і зареєстроване відповідне кримінальне провадження", – додав Головань.

 

Адвокат висловив надію на те, що ця справа буде розслідувана належним чином.

 

Керівник фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов в свою чергу додав, що дії Портнова – "невід'ємна частина військово-політичної атаки Кремля на незалежну Україну. У цьому реванші ключовий удар наноситься по Петру Порошенко як людині, який очолив боротьбу з агресором".

 

При цьому Головань додав, що буде ставитись питання і про відкриття аналогічного кримінального провадження за заявою народних депутатів Василя Німченка і Нестора Шуфрича (обидва - фракція "Опозиційний блок") - до ДБР про те, що Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій і прем'єр- міністр Володимир Гройсман скоїли захоплення державної влади.

 

Нагадаємо, ДБР відкрило справу на Порошенка за заявою юриста Януковича Андрія Портнова, який звинувачує п'ятого президента у державній зраді і перевищенні судових повноважень у зв'язку з нападом в Азові.
 
Сам Порошенко каже, що скарги проти нього йдуть від ворогів України.
 
 
Андрій Портнов втік з України в 2014 році після Євромайдану. Після втечі жив у столиці Австрії Відні.
 
5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на 1 рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю. Під санкції потрапив також Портнов. Через рік Європейський союз виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова.