В Умані зґвалтували 15-річну дівчину

16:17, 24.06.2019

В Умані чоловік напав на 15-річну дівчину й під загрозою вбивства зґвалтував її. Дівчина втратила свідомість.

 

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

 

На розшук злочинця піднятий особовий склад поліції Черкащини.

 

За словами Аброськіна, тільки за вчора аналогічні злочини були скоєні в Маріуполі відносно 12-річної дитини та на Вінничині відносно 4-річного хлопчика. Обидва покидьки, які напали на дітей та познущалися над ними, наразі затримані.


Також у Київській області з заявою звернулися жінки про згвалтування їх 2-річної та 12-річної доньок. Триває перевірка.


"Покидьки знущаються над нашими дітьми кожного дня, питання залишається - чия дитина наступна? Це потрібно зупинити. Чекаємо на розгляд нашого законопроекту #6607 у Верховній Раді. Це крок назустріч безпеці наших дітей", – наголошує В’ячеслав Аброськін.

 

Як повідомляає прес-служба Національної поліції, з початку 2019 року в Україні вбито понад 50 дітей.

 

"Ми хочемо достукатись до депутатів Верховної Ради, що потрібно розглянути цей законопроект №6607. Повинен бути Єдиний реєстр осіб, які вчинили сексуальні злочини відносно неповнолітніх. Зокрема, такий реєстр існує в європейських країнах. Підвищена увага до цих людей – це велика профілактика, це зупиняє цих осіб", - цитуються в повідомленні слова голови Нацполіції Сергія Князєва.

 

"На жаль, в цьому році понад 50 дітей вбито. І питання як захистити наших дітей – стоїть перед нами усіма. Відтак Національна поліції була одним з ініціаторів подання петиції щодо посилення покарання за сексуальні злочини відносно дітей до Верховної Ради",- додав Князєв.

 

Як повідомляла УМ, в Одеській області затримано підозрюваного у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко.