У ПАРЄ вимагають термінових дебатів щодо покарання винних у збитті MH17

12:54, 24.06.2019
У ПАРЄ вимагають термінових дебатів щодо покарання винних у збитті MH17

(УНІАН)

У Парламентській асамблеї Ради Європи вимагають терміново провести дебати щодо покарання винних у збитті літака Малайзійських авіалінії рейсу MH17 у небі над Донецької областю у липні 2014 року.

 

Про це повідомляє Громадське.


В Асамблею надійшли два запити щодо проведення термінових дебатів. Один із запитів стосується "припинення російського шантажу" в контексті звернення до Комітету міністрів "притягнути Росію до відповідальності за несплату нею членських внесків".

 

Крім того, ще один запит стосується "зобов`язання усіх країн-членів забезпечити, аби особи, які збили літак рейсу MH17, постали перед судом".

 

Зазначається, що ПАРЄ ухвалить рішення, що робити з цими запитами після затвердження сьогодні остаточного порядку денного літньої сесії.

 

Нагадаємо, 24 червня у Страсбурзі відкрилась літня сесія ПАРЄ, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російських делегатів.

 

Парламентська асамблея Ради Європи наклала на Росію санкції у квітні 2014 року через анексію Криму та війну на Донбасі, таким чином позбавивши росіян права голосу. Через це російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ.

 

В Росії вже заявили про намір повернутися до роботи у ПАРЄ 25 червня за умови ухвалення резолюції. Також повідомлялося, що Росія планує включити у свою делегацію в ПАРЄ депутатів від Криму.