Підозрюваним у вбивстві 9-річного хлопчика виявився брат співмешканця матері

10:17, 24.06.2019
Підозрюваним у вбивстві 9-річного хлопчика виявився брат співмешканця матері

9-річний Захар Черевко

Підозрюваним у вбивстві 9-річного хлопчика Захара Черевка в Києві виявився брат співмешканця матері хлопчика, з якою він не жив.

 

Чоловіка затримала поліція.

 

Про це повідомив начальник Національної поліції Києва Андрій Крищенко, пише Громадське.

 

Як заявив Крищенко, підозрюваним виявився чоловік 1989 року народження, він вбив дитину «через особистий мотив». Крищенко зазначив, що із підозрюваним проведуть психіатричну експертизу.

 

Чоловікові повідомили про підозру, він розповів, як саме вбив дитину і куди викинув знаряддя вбивства. Водолази знайшли все на дні озера.

 

"Після того, як знайшли труп хлопчика у водоймі, він (підозрюваний) дав показання, вказав, як проходило вбивство, куди викинув знаряддя вбивства. Водолази потім знайшли його, а також вилучено деякі речі, які мають до цього відношення. Цій особі вже повідомлено про підозру в умисному вбивстві. Сьогодні слідчий з процесуальним керівником узгодять документи і звернуться до суду для обрання запобіжного заходу", — сказав Крищенко у коментарі "112".

 

Крищенко заявив, що підозрюваному може загрожувати довічне ув`язнення.

 

Раніше у Києві поблизу озера Вирлиця знайшли тіло 9-річного хлопчика, який перебував у розшуку. За даними правоохоронців, тіло дитини виявили вдень.

 

"Так, на жаль, інформація підтверджується", - повідомили у поліції, відповідаючи на питання, чи дійсно біля озера Вирлиця було виявлено тіло 9-річного хлопчика.

 

Правоохоронці зазначають, що на місці працюють слідчі. Подробиці вони обіцяють оприлюднити згодом.

 

У той же час, у соцмережах повідомляють, що хлопчик - Захар Черевко - нібито зник після того, як пішов брати інтерв‘ю поблизу власного дому. Також пишуть і про "жорстоке вбивство" дитини.