Суд дозволив Саакашвілі балотуватися в Раду

13:39, 21.06.2019
Суд дозволив Саакашвілі балотуватися  в Раду

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення, яким визнав, що експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі безперервно проживав в Україні протягом 5 років, пише Громадське

 

Це дозволяє йому балотуватися у Верховну Раду на дострокових парламентських виборах.


Саакашвілі опублікував у Facebook відео з зали суду, де ухвалили рішення, з коментарем "Суд увалив справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах! Ще на крок ближче до перемоги".

 

 

Після оголошення рішення, Саакашвілі зазначив, що в Україні "відчувається інша атмосфера, хоча ще недавно були чіткі інструкції запобігти йому в його прагненнях". Він додав, що нині немає тиску на суд.

 

"Я більш ніж 13 років проживав в України, навчався в Україні, отримав диплом, два роки мав строкову службу в Україні, брав участь у Майданах і був частиною влади і тепер зі своєю командою хочу допомогти президенту Зеленському побороти корупцію в Україні", — зазначив Саакашвілі.

 

Зараз Саакашвілі — номер один у списку "Руху нових сил".

 

Як повідомляла УМ, партія Міхеїла Саакашвілі "Рух нових сил" йде на вибори до Верховної Ради самостійно.

 

 
 
Напередодні президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі громадянство України.
 

 

Про повернення громадянства Саакашвілі просили Зеленського лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий, сам Саакашвілі через свого адвоката, а також Путін.
 
Як відомо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. .
 
Перебуваючи в Україні, Саакашвілі був фігурантом у трьох кримінальних провадженнях, які розслідують українські правоохоронці. Перша справа була пов’язана з організацією акцій протесту і так званими "грошима Курченка".
 
Безпосередньо щодо цієї справи його й допитували в СБУ. У березні 2018-го ГПУ повідомила, що призупинила кримінальне провадження щодо Саакашвілі.