Гриневич не пустили у школу, в якій вона працювала вчителькою біології

11:15, 21.06.2019
Гриневич не пустили у школу, в якій вона працювала вчителькою біології

Міністра освіти Лілію Гриневич не пустили у школу, де вона раніше викладала біологію. 

 

Про це вона написала у Фейсбук. 

 

"Мене як Міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи", - заявила Лілія Гриневич. 

 

За її словами, чиновниця з управління освіти вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови.

 

"Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів НУШ навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження НУШ. Як ці зустрічі проходять - подивіться ФБ Міністерство освіти і науки України, там є відповідні онлайнтрансляції. З кожного міста і школи я привожу в МОН зауваження до запровадження реформи - щодо навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім ми з цим працюємо для корекції процесів", - наголосила Гриневич.

 

Але, зазначила вона, політичній доцільності байдуже на реформи.

 

"Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно", - підсумувала Гриневич.

 

Як повідомляла УМ, Лілія Гриневич балотується до Верховної Ради за списком політичної партії "Українська стратегія". Як зазначив Гройсман, Гриневич відповідатиме за освітній напрямок.