Поліція оприлюднила фоторобот ймовірного вбивці черкаського журналіста Вадима Комарова

10:48, 21.06.2019
Поліція оприлюднила фоторобот ймовірного вбивці черкаського журналіста Вадима Комарова

Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що з дозволу слідчих прийнято рішення оприлюднити фоторобот ймовірного нападника на черкаського журналіста Вадима Комарова.


На фото видно, що це чоловік високого зросту, близько 190 см, він має худорляву статуру, сутулиться. Голова нападника голена або повністю лиса.


У день скоєння злочину він був одягнений у чорні куртку і штани. На голові – бейсболка чорного кольору з емблемою. Взуття – черевики типу «берці» радянського зразка. При ходьбі робить досить широкий крок.

 

 

Саме його поліцейські шукають як ймовірного нападника на черкаського журналіста Вадима Комарова. Після нападу на початку травня він переніс кілька операцій та перебував у реанімації, а вчора вночі помер.


«Звертаємося до громадськості та всіх представників засобів масової інформації по допомогу в ідентифікації ймовірного нападника. Будь-яка ваша інформація щодо підозрюваного може бути корисною для слідства», – наголосив очільник Національної поліції.


Також Сергій Князєв поінформував, що вбивство журналіста Вадима Комарова розслідує посилена слідчо-оперативна група під керівництвом першого заступника глави відомства – начальника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна.


До речі, вчора В’ячеслав Аброськін прибув на Черкащину і заслухав поліцейських області про хід розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства Вадима Комарова, наголосивши, що оперативно-розшукові заходи поліції щодо розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства журналіста повинні бути посилені.


Також Аброськін підкреслив, що кожний керівник підрозділу, задіяний в оперативно-слідчих діях, несе персональну відповідальність за організацію, хід та результати проведених заходів.


На нараді в черкаському обласному управлінні поліції було відзначено, що слідство відпрацьовує три основні версії нападу на журналіста, це професійна діяльність потерпілого, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів. В рамках розслідування правоохоронцями було відпрацьовано чіткий маршрут руху потерпілого в день нападу на нього, відео з близько 100 камер відеоспостереження, розташованих по маршруту його руху.


У досліджених відеоматеріалах, які містяться в матеріалах кримінального провадження, видно особу, яка ймовірно причетна до вбивства журналіста.


При цьому В’ячеслав Аброськін підкреслив, що раніше вже зазначав про проблему відсутності в Черкасах системи «Безпечне місто» до якої входять потужні, сучасні камерами відео спостереження. Адже наразі така система система значно б покращила розкриття злочину.


Наприкінці наради В’ячеслав Аброськін наголосив, що вбивство журналіста має бути розкрито в найкоротший термін і особа, яка вчинила його має понести відповідальність за вчинене.


Він також додав, що кожен з керівників за своїм напрямком має організувати роботу на належному рівні. Від професійних та злагоджених дій усіх служб поліції залежить кінцевий результат, який має бути обов’язково позитивним.


Разом з тим В’ячеслав Аброськін звернувся до черкащан з проханням допомогти слідству ідентифікувати особу, яка потрапила в об’єктиви камер відеоспостереження та може бути причетна до вбивства журналіста.

 

 
Жорстоко побитого журналіста Вадима Комарова з розбитою головою близько дев'ятої години ранку побачили перехожі на вулиці на перехресті Надпільної і Небесної Сотні. Вони і викликали "швидку". Поліція повідомляла, що на чоловіка напав невідомий. Комарова з тяжкими тілесними ушкодженнями госпіталізували. Правоохоронці відкрили праву за статтею "замах на умисне вбивство".
 
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Харлем Дезір заявив, що вражений замахом на вбивство журналіста з Черкас Вадима Комарова і вимагає  термінового та ефективного розслідування з боку України. 
 

Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував дуже гострі теми. Одна із найбільш гучних публікацій за останній час - про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова - розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді.