Студентський протест: ректор КНУ зачитав наказ про скасування призначення Портнова

09:19, 21.06.2019
Студентський протест: ректор КНУ зачитав наказ про скасування призначення Портнова

(фото Радіо Свобода)

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський зачитав у присутності студентів та представників преси наказ про скасування попереднього наказу щодо призначення Андрія Портнова на посаду професора на кафедрі конституційного права юридичного факультету.

 

Як зазначили присутні, на новому наказі відсутня печатка, однак співробітники університету пояснили, що її поставлять завтра – коли відчиниться канцелярія, пише Радіо Свобода. 

 

При цьому сам Портнов спокійно поставився до свого відсторонення від викладацької діяльності в університеті.

 

"Скасували наказ про моє призначення в університет. Спокійно приймаю це рішення і продовжую займатися Порошенко", - відзначив одіозний політик.

 

 

Студенти КНУ 20 червня почали акцію протесту через призначення Портнова. Ввечері на їх вимогу до навчального закладу прибув ректор.

 

 

Як повідомляла УМ, Портнова призначенили "на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу". Керівник відділу кадрів Олексій Іванченко сказав, що його прийнято на посаду професора кафедри конституційного права.


"Портнова Андрія Володимировича прийняти з 1.09.2019 по 30.06.2020 року на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу на посаду професора кафедри конституційного права", - зацитував Іванченко наказ про працевлаштування Портнова.

 



Представник вишу пояснив, що процедура прийняття на роботу до проведення конкурсу застосовується до всіх викладачів, які не входять до штату університету.



"Конкурс зазвичай відбувається десь усередині навчального року, взимку чи навесні, іноді буває декілька конкурсів. Якщо людина проходить конкурс, вона зараховується потім на наступний навчальний рік вже як штатний викладач. Не проходить конкурс - 30 червня ми з цією людиною прощаємось", - каже Іванченко.



Водночас у соцмережах закликали прийти на протест проти прийняття Андрія Портнова на роботу в КНУ імені Шевченка.