У Харкові поліція відкрила провадження через повернення проспекту імені маршала Жукова

15:28, 20.06.2019
У Харкові поліція відкрила провадження через повернення проспекту імені маршала Жукова

(фото: FACEBOOK ГРУПИ "ФРАЙКОР")

За фактом звернення депутата Харківської міської ради слідчі поліції відкрили кримінальне провадження через перейменування проспекту Петра Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова.

 

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області, відповідне звернення від депутата надійшло до Шевченківського відділу поліції, пише УНІАН

 

"Він вважає, що в діях депутатів та чиновників Харківської міської ради можуть міститися ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного із поширенням комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, що виразилось у підтриманні петиції про повернення первинної назви проспекту маршала Жукова та демонтажу з майдану Свободи намету "Все для перемоги", розміщеної на офіційному сайті Харківської міської ради", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

 

Як повідомляла УМ, міська рада Харкова перейменувала проспект Петра Григоренка в проспект маршала Жукова. 

 

Раніше протестувальники знесли пам'ятник Жукову, який стояв у центрі Харкова. Водночас у партії "Довіряй справам" оголосили намір відновити бюст маршала Жукова. А мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що ініціюватиме перейменування однієї з центральних вулиць міста - проспекту Гриргоренка - на проспект маршала Жукова.Так цей проспект називався до 2016 року, коли в рамках декомунізації відбулося його перейменування.

 

Читайте також: Скандал навколо поваленого у Харкові пам’ятника «маршалу-м’яснику» Жукову спричинив дискусію на державному рівні