Звільнення Зураба Аласанії суд визнав незаконним

20:04, 19.06.2019
Звільнення Зураба Аласанії суд визнав незаконним

Зураб Аласанія оскаржив у суді рішення, яке вважає незаконним (фото: facebook.com/svitlana.ostapa)

Рішення наглядової ради "Національної громадської телерадіокомпанії" про дострокове розірвання контракту з головою правління Зурабом Аласанією визнано незаконним.
 
Таке рішення виніс Шевченківський районний суд Києва.
 
"Рішення Наглядової Ради ПАТ НСТУ про дострокове припинення контракту з Аласанія З.Г. визнати незаконним і скасувати", - процитував рішення судді сам Зураб Аласанія у Facebook.
 

При цьому в.о. голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа зазначила, що рішення Зураба Аласанії суд задовольнив частково.
 
"Рішення Наглядової ради про дострокове припинення контракту скасувати. Позови до членів наглядової ради Тетяні Лебедєвої і Світлані Остапа відхилені", - написала вона у Facebook.
 

Нагадаємо, у травні Зураб Аласанія не був звільнений за визначеною датою і пішов у відпустку.
 
Як відомо, 31 січня Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення. Таке рішення прийняла Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України.
 
Згодом з'явилася інформація, що Наглядова рада звинувачує Зураба Аласанію в тому, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент. Разом з тим, профспілка НСТУ заявила про факти зловживань з боку Зураба Аласанії, а поліція розслідує 6 справ щодо господарської діяльності НСТУ.
 
Сам Зураб Аласанія заявляв, що очікує, що Наглядова рада переголосує питання щодо його відставки у відкритому режимі.
 
Правління Суспільного в свою чергу стверджує, що рішення Наглядової ради про дострокове припинення контракту з Зурабом Аласанією було незаконним.