Міноборони спростувало своє ж повідомлення про призов Зеленського на військову службу

10:51, 19.06.2019
Міноборони спростувало своє ж повідомлення про призов Зеленського на військову службу

(фото прес-служба Президента)

Міністерство оборони повідомило, що нинішнього президента Володимира Зеленського не призивали до служби у зв’язку з мобілізацією у 2014–2015 роках. Тим самим відомство заперечило інформацію, яку поширювало раніше, про ухиляння Зеленського від мобілізації.

 

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит Українських Новин.

 

Відповідь підписана начальником управління персоналу - заступником начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил Геннадієм Долгашовим.

 

Агентство Українські Новини запросило у Міноборони інформацію про те, чи оголошувався в розшук Зеленський у зв'язку з тим, що він не з'явився до військкомату за повісткам для призову по мобілізації 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

 

Дана інформація щодо повісток була оприлюднена прес-службою Міноборони 13 квітня поточного року у відповідь на депутатські запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва - "Блок Петра Порошенко"), Тетяни Чорновіл і Михайла Бондаря (обидва - "Народний фронт").

 

У відповідь на запит Українських Новин Міноборони підтверджує, що Зеленський перебуває на військовому обліку у Металургійно-Довгинцівському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

 

За результатами медкомісії він визнаний придатним до військової служби, має військово-облікову спеціальність "діловод діловодства".

 

"Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу по мобілізації протягом 2014-2015 років не призивався", - сказано у відповіді міністерства.

 

Інші обставини призову Зеленського Міноборони повідомити відмовилось, пославшись на те, що це є службовою інформацією і не підлягає розголошенню.

 

Як повідомляла УМ, у Міноборони зазначили, що Зеленський систематично ухилявся від проходження військової служби і має нині військове звання солдат.