Зеленського закликають скликати РНБО через продаж телеканалу ZIK

12:39, 18.06.2019
Зеленського закликають скликати РНБО через продаж телеканалу ZIK

(фото прес-служба Президента)

Депутатська фракція "Народного фронту" закликає президента Володимира Зеленського невідкладно скликати засідання Ради національної безпеки і оборони через придбання телеканалу ZIK народним депутатом від "Опозиційного блоку" Тарасом Козаком.


Про це заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє Укрінформ.

 

"Фракція "Народного фронту" звертається до Президента Володимира Зеленського із закликом невідкладно скликати засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці з максимальним інформуванням суспільства про ухвалені рішення. Ми також попереджаємо, що інформаційна корозія здатна роз’їсти найміцніші позиції будь-якого політика, навіть якщо його підтримка в суспільстві безпрецедентно висока. І нам би зовсім не хотілося, щоб порядок денний українському Президенту, парламенту, уряду і всьому українському народу щоранку оголошували на каналах російського впливу в Україні", - сказав Бурбак.

 

Як повідомляла УМ, бізнес-партнер лідера партії "За життя" Віктора Медведчука Тарас Козак викупив канал ZIK, який досі належав львівському бізнесмену-втікачеві Петру Димінському. Як відомо, саме через Козака кум Путіна Медведчук досі контролює канали "112 Україна" та NewsOne.