#KyivNotKiev: аеропорт Мінська почав правильно писати назву української столиці

09:08, 18.06.2019
#KyivNotKiev: аеропорт Мінська почав правильно писати назву української столиці

Відтепер на табло білоруського національного аеропорту "Мінськ" латиницею столиця України позначена як Kyiv.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

 

Ще 14 червня на табло аеропорту "Мінськ" було написано Kiev. Тоді в адміністрації аеропорту повідомили Радіо Свобода, що без сигналу з боку МЗС Білорусі не буде долучатися до ініційованої українською владою кампанії #KyivNotKiev щодо коректного написання латиницею назви української столиці: "Як тільки МЗС повідомить нам про зміну назви міста Києва, ми відразу ж введемо нову транслітерацію. Так що чекаємо".

 

17 червня набуло чинності рішення Ради США з географічних назв про заміну офіційної назви столиці України з "Kiev" на "Kyiv" у міжнародній базі. ​

Після цього може змінитися написання назви української столиці за межами США в організаціях, що орієнтуються на американське написання. Зокрема, може йтися про міжнародні аеропорти. Аналогічні рішення раніше ухвалили в країнах Євросоюзу і Канаді.

 

У жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine запустило онлайн-кампанію #CorrectUA. У рамках якої звертаються до іноземних ЗМІ та аеропортів з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev. Чимало європейських столиць і міст вже підтримали цю ініціативу.