Головнокомандувач Хомчак вважає однією з проблем ЗСУ «нездорові стосунки» в армії

17:00, 17.06.2019
Головнокомандувач Хомчак вважає однією з проблем ЗСУ «нездорові стосунки» в армії

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак назвав стосунки у військових колективах однією з проблем ЗСУ.
 
Про це він заявив в інтерв'ю "Донбас.Реалії".
 
Коментуючи масові звільнення військових з лав ЗСУ, Хомчак зазначив: "Я так розумію, що від добра не йдуть, значить є проблема".
 
"Проблема, яку я бачу - проблема стосунків у військових колективах. Ми збирали заступників командирів з морально-психологічного забезпечення, тих, які мають знати усі проблеми, якими живуть їхні підлеглі. Я на сьогодні розумію, що тут є якісь недопрацювання", - заявив головнокомандувач ЗСУ.
 
"Коли солдат має проблему чи бачить її, чи порушення і йде не до свого командира, щоб повідомити про це, а телефонує волонтерам чи ще комусь, і щоб її вирішити, треба "зайти наверх", щоб "зверху" вирішити її ... Я так розумію, що в колективі при цьому - нездорові стосунки", - зазначив Хомчак.
 
За його словами, це свідчить про байдуже ставлення начальників до підлеглих.
 
"Це потрібно змінити", - додав головнокомандувач ЗСУ.
 
Також він заявив, що головне завдання - "не всіх познімати (з посад, - ред.), а не втратити управління".
 
"Головне - не зламати правильну систему, яка працює, а підкоригувати її. Коригувати - не значить, що одразу всіх треба знімати. І якщо тепер хтось мене не зрозуміє і не змінить - на всіх рівнях - стосунки, як вони мають бути - тоді, звичайно, будуть кадрові рішення", - підсумував Хомчак.
 
Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський призначив начальником Генштабу - Головнокомандувачем Збройних сил Руслана Хомчака.
 
Сам Хомчак раніше сказав, що планує привести численність військових до оптимальної кількості.