Звільнений капітан Віктор Новицький повернувся з окупованого Криму

09:42, 15.06.2019
Звільнений капітан Віктор Новицький повернувся з окупованого Криму

Віктор Новицький на КПВВ (фото: facebook.com / Людмила Денісова)

Звільнений судом окупованого Севастополя капітан риболовецького судна "ЯМК-0041" Віктор Новицький повернувся на територію, підконтрольну Україні.
 
Про це повідомляє Адміністрація президента у Facebook.
 
Зазначається, що Новицького передали представнику уповноваженого з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ісмаїлу Халікову.
 
Передача відбулася на КПВВ "Каланчак".
 

 

Як повідомляла "УМ", напередодні український капітан Віктор Новицький був звільнений судом окупованого Севастополя.

 

Нагадаємо, 4 травня 2018 року у ФСБ Ррсії заявили, що російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно на захід від мису Тарханкут в анексованому Криму. Офіційний представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що на українському риболовецькому баркасі перебувало п'ятеро моряків. У судна був дозвіл на виловлювання риби лише на території України. 

 
Цього самого дня самопроголошений глава анексованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що затриманих через виловлювання риби в економічній зоні Росії українських моряків доправили у Крим "для проведення процесуальних дій".
 
15 травня постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що затримані у Криму українські моряки перебувають у Севастополі.
 
17 травня капітана судна Віктора Новицького заарештували за браконьєрство. 8 червня йому продовжили арешт на один місяць.
 
Відзначимо, п’ятеро захоплених Росією та утримуваних у Криму українських моряків оголошували голодування через відчай та невизначеність.
 
Також адвокат моряків повідомляв, що в окупованому Криму їх залякували та принижували.