Кум Путіна Медведчук купив львівський телеканал ZIK

18:39, 14.06.2019
Кум Путіна Медведчук купив львівський телеканал ZIK

(фото: "112 Україна")

Лідер партії "За життя" та кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук купив канал ZIK, який досі належав львівському бізнесмену-втікачеві Петру Димінському.
 
Про це повідомив журналіст Вахтанг Кіпіані.
 
"Дорогою на презентацію книги "Справа Василя Стуса" дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад 6 років виходила програма "Історична правда", - написав Кіпіані у Фейсбуку.
 
Він заявив, що не робитиме програму надалі на каналі Медведчука.
 
"Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми повідомляю, що передача закривається. Медведчук - це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього", - пояснив журналіст.
 

 
Разом з тим, як повідомляє сам ZIK, канал викупив бізнес-партнер Медведчука Тарас Козак. Козак вже заявив, що на базі трьох каналів має намір створити медіахолдинг "Новини".
 
Як відомо, саме через Козака кум Путіна Медведчук досі контролював канали "112 Україна" та NewsOne. Медведчук іде до парламенту у списку партії "Опозиційна платформ - За життя".
 
Інформаційне агентство ZIK було створено влітку 2004 року. Це було перше інтернет-агентство у Західній Україні.
 
Телеканал ZIK вперше вийшов в ефір 1 вересня 2010 року. Тоді програмна сітка налічувала 6 проектів власного виробництва. Мовлення здійснювалося з центром у Львові переважно на Західну Україну.
 
Проекти телеканалу виходять із студій ZIK-Львів та ZIK-Київ, яку було відкрито 25 травня 2014 року. На початку жовтня 2016 року відбулася офіційна презентація нової центральної студії ZIKу в столичному Міжнародному центрі культури та мистецтв "Жовтневий палац".
 
Як повідомляла "УМ", в’язень радянських часів Натан Вершубський звинуватив у "підлості" свого тодішнього адвоката Віктора Медведчука.