У Москві затримали понад 400 протестувальників, ОМОН б'є людей кийками

14:11, 12.06.2019
У Москві затримали понад 400 протестувальників, ОМОН б'є людей кийками

(фото: соцмережі)

У середу під час ходи на підтримку журналіста Івана Голунова у Москві правоохоронці затримали більше 400 людей. При цьому ОМОН б'є демонстрантів.
 
Як свідчить пряма трансляція з місця подій "ОВД.Инфо", серед затриманих - опозиціонер Олексій Навальний, журналісти видань "Медуза", "Дождь", Reuters, "Коммерсант" та головний редактор "МБХ-Медіа".
 
Водночас, як повідомляє телеграм-канал Профспілки журналістів, на Страсному бульварі біля Петрівки співробітники ОМОНу б'ють демонстрантів кийками. Натовп скандує "Вам квартири не дадуть!" і "Вам можна нас бити!".
 
Акцію запланували ще до звільнення журналіста Голунова 11 червня, коли справу проти нього в Росії закрили, і після його звільнення акцію в Москві на його підтримку вирішили не скасовувати. Протестувальники вийшли на акцію в футболках "Я/Ми Іван Голунов".
 
Учасники акції вимагають розслідування сфабрикованих кримінальних справ в Росії, реформи статті 228 і звільнення невинних.
 
Як відомо, кореспондента відділу розслідувань порталу "Медуза" Івана Голунова затримали 6 червня за підозрою у збуті наркотиків. Голунов встиг повідомити друзям, що йому підкинули наркотики, а при затриманні і в відділенні поліції його били.
 
У п’ятницю в Москві пройшли одиночні пікети проти затримання журналіста.
 
У суботу Голунова звинуватили в замаху на збут наркотиків у великих розмірах. Стаття передбачає від 10 до 20 років позбавлення волі.  
 
11 червня справу проти російського журналіста "Медузи" Івана Голунова закрили і всі звинувачення з нього зняли.