Зеленський із сарказмом подякував Верховній Раді за «бездіяльність»

21:01, 07.06.2019
Президент Володимир Зеленський подякував Верховній Раді за те, нібито своєю бездіяльністю вона доводить, що його рішення розпустити парламент було правильним.
 
Відеозвернення Зеленського опублікувала у Facebook Адміністрація президента.
 
"Президент повинен бути об’єктивним, тому, коли є за що, потрібно хвалити. Я хочу похвалити і від щирого серця сказати нашій Верховній Раді "Величезне дякую"… Дякую, що своєю "плідною працею" доводите усій країні - рішення про розпуск Ради було правильним", - сказав він.
 
За словами Зеленського, після розпуску парламенту в нього були сумніви, а чи не помилився він з цим рішенням. Однак за останні дні Рада своїми діями його нібито "заспокоїла".
 
"Депутати залишили мажоритарку, залишили недоторканість, залишили старих міністрів, залишили старих силовиків на посадах, залишили можливість не відповідати за незаконне збагачення. Як багато вони залишили наступним поколінням!" - поскаржився президент Зеленський.
 
Нагадаємо, у четвер 6 червня Верховна Рада України не підтримала звільнення голови СБУ Василя Грицака, а також міністра закордонних справ Павла Клімкіна та міністра оборони Степана Полторака. Раніше Рада не підтримала й відставку прем'єра Володимира Гройсмана.
 
Нагадаємо, на своїй інавгурації 20 травня новообраний президент Володимир Зеленський запропонував Кабінету міністрів добровільно піти у відставку.
 

21 травня Павло Клімкін заявив, що йде у відставку з посади міністра закордонних справ України. Міністр МЗС Павло Клімкін заявив, що іде в політику: "Мені не по фіг українці і ця країна".

 

У свою чергу Степан Полторак подав у відставку в день інавгурації Володимира Зеленського. Рапорти на звільнення подав і голова СБУ Василь Грицак, а також його заступники.