Розвідка: на Донбасі окупанти стягують важку техніку до лінії розмежування

17:17, 07.06.2019
Розвідка: на Донбасі окупанти стягують важку техніку до лінії розмежування

Окупаційні війська переміщують на передові позиції озброєння та військову техніку, які заборонені Мінськими домовленостями. Щоб це приховати, вони намагаються блокувати канали управління дронами.

 

Про це під час брифінгу повідомив речник прес-центру Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

 

"Противник здійснює радіоелектронне придушення каналів управління безпілотними літальними апаратами. Це робиться для того, аби приховати переміщення на передові позиції забороненого Мінськими домовленостями озброєння та військової техніки. При цьому противник продовжує розміщувати додаткові автоматизовані станції встановлення перешкод у районах прихованого зосередження артилерійських систем та броньованої техніки поза межами районів їх відведення", - сказав Мотузяник.

 

Також, командування ЗС РФ під виглядом проведення заходів бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів вживає посилених заходів з підвищення їх готовності до застосування.

 

Окрім того, триває інтенсивне відпрацювання питань висування підрозділів у райони зосередження, з розгортанням пунктів управління та прийому особового складу.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський заявив, що артилерійські обстріли поблизу Новолуганського в ніч проти 7 червня, внаслідок яких двоє українських військових загинули, а восьмеро отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями.

 

Вночі у п’ятницю, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинули двоє бійців — Дмитро Пругло (“Круглий”) і Максим Олексюк (“Максон”).