Частина техніки з АП знайшлася в Держуправлінні справами

17:03, 06.06.2019
Частина техніки з АП знайшлася в Держуправлінні справами

(фото: ТСН)

Державне управління справами не орендувало техніку для забезпечення функціонування ситуаційної кімнати Адміністрації президента Петра Порошенка, але надавало деяку техніку для цього ситрума.
 
Про це йдеться у відповіді Адміністрації президента на запит "Українських новин".
 
"Державне управління справами не укладало жодних договорів оренди техніки для забезпечення функціонування зазначеного об'єкта (ситуаційного центру) і не здійснювало витрат на зазначені цілі", - йдеться у відповіді.
 
Разом з тим зазначається, що 2018 року на вимогу АП Держуправління справами надало оперативну панель діагоналлю 84" на стійці (пересувну), три ноутбуки HP ProBook 470 та камеру для відеоконференцзв'язку.
 
"На сьогодні вказане обладнання наявне та обліковується на балансах Державного управління справами та Управління адміністративними будинками ДУС", - підсумували у відповіді.
 
Як пише "Українська правда" з посиланням на джерело в оточенні Петра Порошенка, частину техніки дійсно брали у ДУС, вона була потрібна для співробітників АП, які забезпечували роботу цієї кімнати.
 
"А ремонт приміщення і оренда усієї основної техніки відбувалася за кошт самого Петра Олексійовича, про що заявляв речник президента Святослав Цеголко. Обслуговуванням цієї кімнати займалися штатні співробітники АП. І саме для їх роботи, на ці потреби була виділена техніка. Тобто не всю апаратуру брав в оренду президент", - пояснив співрозмовник видання.
 
Він також підкреслив, що техніка у цій ситуаційній кімнаті використовувалася лише для комунікації з серверами РНБО, "вона просто транслювала певну картинку, і ніяких серверів там не було".
 
Як повідомляла УМ, прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко та екс-секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментували звинувачення новопризначеного секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Данилюка. Він заявив, що з ситуаційної кімнати в Адміністрації президента зникли монітори, техніка і сервери з секретною інформацією.