Порошенко про «поцуплений» виступ Зеленського: «ціную, що Україна говорить однією мовою»

15:25, 06.06.2019
Порошенко про «поцуплений» виступ Зеленського: «ціную, що Україна говорить однією мовою»

(кадр відео)

Екс-президент Петро Порошенко підтвердив, що промова чинного глави держави Володимира Зеленського, виголошена у Брюсселі, народжена у його офісі.
 
Про це він сказав під час брифінгу, передає "Українська правда".
 
У першу чергу Порошенко висловив вітання щодо того, що візит Зеленського до Брюсселю відбувся.
 
"Друга позиція, що у переговорах було чітко зазначено, а я повністю поділяю цю фразу, щодо абсолютної необхідності співпраці з НАТО. При чому, це абсолютно серйозно, це не тролінг, не треба використовувати слово плагіат чи не плагіат. Це абсолютно нормально", - сказав Порошенко.
 
"По-перше, я наголошую, що ці слова народилися у моєму офісі. Але, по-друге, я дуже ціную, що Україна говорить однією мовою і щодо інтеграції в НАТО, і щодо інтеграції в ЄС", - додав він і зазначив, що разом з тим, хотів би почути від Зеленського більше.
 
Зокрема, він наголосив, що у Брюсселі президенту треба було б обговорити енергетичний, шенгенський союз тощо.
 
Нагадаємо, напередодні Зеленський для виступу в Брюсселі використав промову Порошенка. У команді екс-президента звинуватили його в плагіаті.
 
А у Зеленського у відповідь звинуватили команду Порошенка: за словами представників нового президента, вони нібито встановили, що працівники МЗС, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка.