Геннадій Кернес хоче прямих переговорів з Москвою із взаємними «покаяннями»

14:42, 03.06.2019
Геннадій Кернес хоче прямих переговорів з Москвою із взаємними «покаяннями»

Геннадій Кернес каже, що прямих переговорів із Росії хочуть самі українці (фото: city.kharkov.ua)

Одіозний мер Харкова Геннадій Кернес зажадав прямих переговорів України з Росією.
 
Таку заяву він зробив у неділю на об'єднавчому з'їзді партії "Довіряй справам", де його обрали головою політсили, передає "МедіаПорт".
 
"Чому хтось соромиться прямих перемовин із Росією? Чому ми соромимося прямих перемовин із Росією? Тому що це країна-агресор? А не країна-сусід? А я вважаю, що все має вирішуватися з розумом. І ми повинні насамперед покаятися, що ми звинувачуємо одне одного, а потім знаходимо крайніх і ніколи не просимо вибачення", - сказав він.
 
Кернес додав, що проситиме помилування у тих, хто вийде під стіни адміністративних будівель. На його думку, прямих переговорів із Росії хочуть самі українці, що нібито пояснюється останніми соціологічними опитуваннями.
 
"Нам потрібні переговори з Росією, тому що ми розуміємо, що це запит нашого населення України. Це не запит мій особистий. Це запит населення України. Це соціологія така: потрібні прямі переговори", - додав він.
 
Кернес підкреслив, що Україні потрібно завершити війну, а його партія підтримає всі ініціативи, які цьому сприятимуть.
 
"Мінський формат має бути оживлений і продовжений. Альтернативи немає. Паралельно потрібно починати роботу з українцями по той бік фронту. Досить ховати героїв, треба повертати живих", - заявив Кернес.
 
Говорячи про опитування, Геннадій Кернес, очевидно, мав на увазі спільне дослідження центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень імені Яременко та Соціологічної групи "Рейтинг", за яким 40,6% українців позитивно ставляться до Росії і 12,6% позитивно ставляться до президента Росії Володимира Путіна.
 
Нагадаємо, напередодні в Харкові "майданівці" пікетували з'їзд партії Кернеса й Труханова.
 
Як відомо, останнім часов Геннадій Кернес мав скандал через те, що вирішив повернути радянський проспект Жукова.