У Крутах «тітушки» зірвали збори щодо переходу громади в ПЦУ

18:31, 01.06.2019
У Крутах «тітушки» зірвали збори щодо переходу громади в ПЦУ

(фото: Сергій Салій)

У знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернігівської області понад півсотні молодиків від керівництвом священиків МП зірвали парафіяльні збори.

 

Про це пише на своїй сторінці у Facebook користувач Леонтій Носенко.

 

"Не довго мирно їв шаурму гарант і його міністр внутрішніх справ. Понад 50 привозних бандюганів, якими керували близько 20 священиків Московського Патріархату, сьогодні вдруге брутально зірвали парафіяльні збори у знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернигівщини", – йдеться у повідомленні.

 

Мета зборів, на які явилися понад 200 крутян - об'єднання з Православною Церквою України та вихід з підпорядкування "РПЦ".

 

"Очевидці повідомляють, що завезена з Києва братва вже зранку захопила приміщення, де мали проводитися збори. А ніжинська поліція цьому фактично потурала. Далі москвомовні "спортікі" заблокували вхід, а тих крутян, які намагалися потрапити у свою ж будівлю, просто скидали зі сходів на землю", - наголосив Леонтій Носенко. 

 

"Безкарне знущання з крутян відбувалося під улюлюкання завезених бабушек-клікуш. Їх під'юджували мобілізовані московські попи, яких у Крути цього дня наперли з усіх усюд: Ніжина, Борзни, Прилуки й навіть Бахмача (зокрема, у банді тітушок засікли й "благочинного" РПЦ в Бахмацькому районі)",  - заявив він. 

 

За його словами, ситуація в Крутах залишається напруженою.

 

"Село, яке стало символом героїчного опору українського студентства у війні з Москвою, далі силоміць перебуває в духовному рабстві тієї ж Москви", - зазначив Носенко.