На Черкащині цілу добу шукали 4-річного Богдана Шинкаренка (фото)

13:53, 28.05.2019
На Черкащині цілу добу шукали 4-річного Богдана Шинкаренка (фото)

4-річний Богданчик після нічного блукання тепер у безпеці (фото надане прес-службою черкаського обласного управління ДСНС)

На Черкащині у Жашківському районі знайшли зниклого напередодні 4-річного Богдана Шинкаренка.
 
Пошуки малюка, які не припинялися навіть уночі, тривали з 14 години 26 травня. Ускладнювалися вони тим, що малий має вади мовлення і не міг відгукнутися на крики дорослих.
 
Як "Україні молодій" повідомив речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, у неділю близько 14 години до жашківських рятувальників від працівників Нацполіції надійшло повідомлення про те, що в селі Олександрівка із приватного будинку на вулиці Садовій зник 4-річний хлопчик.
 
Терміново на пошуки дитини були залучені всі співробітники Жашківського районного сектора управління ДСНС.
 
"Спеціально створений мобільний штаб, опрацювавши наявну інформацію та оцінивши обстановку, визначив найбільш вірогідний напрямок пошуків та район де їх проводити. До пошуків Богдана, крім рятувальників та представників національної поліції були залучені місцеві жителі та добровольці", - зазначає Костянтин Петрович.
 
 
Він каже, що пошуки динини, які велися кількома групами, були ускладнені тим, що малий через вади мовлення не міг відгукнутися на крики дорослих.
 
Але попри зусилля кількох пошукових груп, які безперервно проводили огляд місцевості і не припинили цього навіть вночі, до ранку це результату ніякого не дало.
 
"У понеділок зі сходом сонця до пошуків долучилися ще кілька груп з числа добровольців. Близько 11 години одна з них оглядала лісосмугу і натрапила на зниклого хлопчика, який був переляканий та плакав. Місце, де був знайдений Богдан, - за кілька кілометрів від батьківської хати", - наголошує Костянтин Проценко.
 
 
За його словами, загалом пошуки малюка, у яких були задіяні більше 80 людей, тривали без малого 21 годину. 
Силами пошуковців було ретельно оглянуто кілька гектарів місцевості зі складним ландшафтом.
 
Одразу після того як дитину було знайдено, її передали до рук лікарів швидкої медичної допомоги.
 
З переохолодженням організму хлопчика було госпіталізовано до центральної районної лікарні.
 
"Стан здоров’я 4-річного Богдана задовільний. Наразі хлопчик проходить обстеження", - підсумовує Костянтин Петрович.
 
Як повідомляла "УМ", у Лащовій на Черкащині 13-річна Карина Якубенко врятувала від утоплення свою 5-річну сестру Ангеліну. Дівчинку за порятунок молодшої сестри нагородили надзвичайники Черкащини.