Журналіст Куликов: Зеленський є одним із творців «русского мира»

10:59, 25.05.2019
Журналіст Куликов: Зеленський є одним із творців «русского мира»

Президент України Володимир Зеленський є одним із творців “русского мира”.

 

Таку думку висловив журналіст Андрій Куликов в ефірі радіо Meydan.

 

"Як там не кажи, а скільки його продукції, ті самі “Свати” і інша продукція. Вона ж була розрахована на те, щоб знаходити споживачів у Росії і серед інших російськомовних на теренах колишнього Радянського союзу і не тільки колишнього Радянського союзу. А якщо ти виробляєш таку продукцію – це значить, що ти докладаєш зусиль до створення та поширення “русского мира”. Можливо він цього не усвідомлював, але об’єктивно це так”, – заявив Куликов.

 

За його словами, телепродукт, який випускав Володимир Зеленський, спрямований на зміцнення зв’язків з Росією.

 

"Тут не йдеться про те, що ця продукція була створена російською мовою, я вважаю, що можна говорити російською і при цьому не бути затягненим в російсько-імперську культуру. Так само як може творити українською і не бути української незалежної культури", - наголосив журналіст. 

 

 

 

"Але ця продукція, яка була спрямована на зміцнення зв’язків, і на зміцнення усвідомлення, що ми такі однакові всюди. Тому цей аспект не знаходить достатньої уваги. Це не для того, щоб хтось відразу почав кидати каміння в пана Зеленського, це в тому числі і для того, щоб люди розуміли наскільки йому може бути важко усвідомити свою роль, як українського президента”, – додав Куликов.