Російський куратор «ЛДНР» Владислав Сурков пішов у відставку

09:41, 25.05.2019
Російський куратор «ЛДНР» Владислав Сурков пішов у відставку

Владислав Сурков, помічник президента РФ по співпраці з країнами СНД, який курирував окуповані території - Абхазію, Південну Осетію і "Л/ДНР", пішов у відставку.

 

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на Telegram-каналі "Незыгарь". Це досить близький до Кремля ресурс, що публікує інформацію до її офіційного попадання в ЗМІ. В інших російських ЗМІ згадки про це поки не було, тільки обережні припущення.

 

Telegram-канал уточнив, що місце Суркова, як очікувалося, займе висланий з Білорусі екс-посол і КДБіст Михайло Бабич.

 

Оскільки розмови про відставку Суркова, в тому числі і по хворобі, велися давно, українська сторона аналізувала кандидатуру ймовірної заміни Суркову.

 

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про те, що навіть у разі призначення колишнього посла Росії в Білорусі Михайла Бабича помічником президента Росії Володимира Путіна, політика РФ щодо України не зміниться.

 

Можна додати, що в зв'язку з тим, що після відставки Суркова будуть розширені задачі так званої економічної інтеграції, слід очікувати подальшого вторгнення Росії в економічну структуру Донбасу. Певною мірою це може бути пов'язано з тим, що президент Зеленський поки не проявив належної лояльності до Росії, чого від нього очікували в Кремлі.