«Народний фронт» ініцював подання до Конституційного суду через розпуск Ради

14:38, 23.05.2019
Фракція "Народний фронт" підписала подання до Конституційного суду щодо указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення по позачергових виборів.
 
Про це повідомляється на сайті партії.
 
"Народний фронт" закликає народних депутатів всіх фракцій Верховної Ради невідкладно долучитися до підписання подання до Конституційного Суду щодо відповідності указу президента України "Про дострокове припинення повноважень ВРУ та призначення позачергових виборів" від 21 травня 2019 року", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що депутати фракції "Народний фронт" вже поставили свої підписи.
 
"Підписання цього подання є політичним і громадянським обов’язком кожного члена парламенту, оскільки мова йде про факт порушення Конституції найвищою посадовою особою держави - президентом", - заявили в "Народному фронті".
 
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Зеленський заявляє, що головним аргументом для розпуску Верховної Ради вважає "дуже низьку довіру громадян України до цієї інституції".
 
Як відомо, на своїй інавгурації Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам два місяці та "розпускає Верховну Раду", що є порушенням Конституції.
 
Напередодні голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що указ про розпуск парламенту суперечить діючій Конституції і він буде оскаржений у Конституційному суді.