Понад 400 харківських студентів одночасно станцювали гопак і встановили національний рекорд

24.05.2019
Студенти Харківського національного педагогічного університету імені Г. Сковороди та учасники університетського ансамблю народного танцю «Зорицвіт» разом виконали відомий український танець гопак.
 
Постановку, в якій брало участь 432 танцюристи, здійснила хорео­граф, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри хореографії Ольга Лиманська.
 
«Цим заходом ми хотіли залучити молодь до невичерпної скарбниці українського мистецтва, — сказала вона. — Козаки цим танцем підбадьорювали себе до бою. Тобто вони перед боєм танцювали гопака, а потім ішли і боронили свою землю, свою неньку Україну».
 
Яскраве дійство, організоване у міському парку імені Горького, привернуло увагу кількох тисяч глядачів, вразивши їх красою і шаленою енергетикою хореографічного номера.
 
Досягнення студентів було зафіксоване у категорії «Наймасовіше виконання українського народного танцю гопак студентами одного університету».
 
Як повідомив представник Книги рекордів України у Харкові Шахин Омаров, підготовка номера тривала кілька місяців і була успішно реалізована. Автори ідеї планують найближчим часом побити власний рекорд, запросивши до танцю студентів з інших регіонів країни. 
 
До речі, перше рекордне виконання цього ж танцювального номера здійснено на подвір’ї старовинного замку польського міста Красичин. Тоді гопак станцювало 250 хлопців та дівчат із Польщі та України, які приїхали на міжнародний хореографічно-вокальний семінар.
 
Організацією проекту займалися члени Об’єднання українців у Польщі. Харків’яни їхнє досягнення повторили через 4 роки з переконливішим результатом.