Зеленський хоче «зробити» депутатів на виборах до Ради 21 липня

21:45, 22.05.2019
Зеленський хоче «зробити» депутатів на виборах до Ради 21 липня

(фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський вважає, що на виборах у Верховну Раду українці оберуть політиків, здатних змінити країну.
 
Про це Зеленський написав у Facebook, реагуючи на те, що парламент у середу провалив його законопроекти щодо змін виборчого законодавства.
 
"Вони розраховують за гроші та гречку знову пролізти до Верховної Ради. Але я переконаний, що вони помиляються. І навіть у мажоритарних округах ви оберете нових політиків, здатних змінити країну не на словах, а на ділі", - зазначив президент.
 
Зеленський вважає, що проваливши його законопроекти, "старі політики обрали стару систему, бо лише вона дає їм шанс подовжити політичне життя".
 
"То що? Зробимо їх разом? 21 липня", - підсумував глава держави, апелюючи до лозунгу своєї президентської кампанії.
 
Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада не включила до порядку денного законопроект Зеленського про вибори.
 
Зауважимо, громадська організація "Центр UA" та Рух "ЧЕСНО" закликали парламентарів не ставати співучасниками змови та не голосувати за запропоновані президентом Володимиром Зеленським зміни до закону про вибори народних депутатів.
 
Як відомо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня.