Популярна українська журналістка Яніна Соколова зізналася, що поборола рак

12:13, 22.05.2019
Популярна українська журналістка Яніна Соколова зізналася, що поборола рак

(фото: Yanina Sokolova/Facebook)

Популярна українська журналістка Яніна Соколова зізналася, що поборола рак.

 

Лише 7 місяців тому стало відомо про діагноз, написала вона у Facebook.

 

"Ні, це не монтаж. Саме так я виглядаю зараз", — написала вона.

 

"Публічне і реальне життя часто дуже контрастні. Поки суспільство обсмоктувало скандальний ефір із Приходько в листопаді, який ми записали заздалегідь, я лежала в реанімації, підключена до апаратів, нашпигована катетерами по всьому тілу і з дірками в животі. За цей час я пережила 30 променевих терапій і 4 курси хіміотерапії, як наслідок, втратила волосся, брови, вії, у мені мінус декілька органів, але величезна любов у серці", — написала Яніна.

 

Соколова розповіла, що за цей же час вона створила 30 ефірів "Рандеву з Яніною Соколовою" і "КІНО з Яніною Соколовою", 20 випусків "Вечір з Яніною Соколовою", отримала 2 срібні кнопки Youtube, провела 5 конференцій, випустила 2 телевізійні курси Screen School, видала книгу "Шевченко на кожен день", зіграла в театрі й кіно, спродюсувала фільм про армію WE ARE SOLDIERS, який ось-ось вийде в прокат у Парижі.

 

"За ці 7 місяців я зрозуміла, що таке справжня дружба, любов і жертовність. І те, що наше суспільство не готове співіснувати, а держава не завжди готова надати прийнятні умови життя і лікування для таких, як я", — написала вона.

 

Вона нагадала, що за статистикою в Україні мільйон хворих на рак.

 

"Я повторю ще раз: 1 000 000! Тобто приблизно кожен 42-й в Україні хворіє цією жахливою бацилою. Для середньостатистичного українця лисий чоловік із ознаками ослабленого організму — живий труп. Зіпсований матеріал. Сміття, яке не варто прибирати, все одно згниє. Рак не вибирає. Він знищує всіх. Незалежно від того, слюсар ти або відома телеведуча. Суспільство йому допомагає знищувати. Я все це пережила на собі. Мені 35. І я хочу наступну частину свого публічного і непублічного життя присвятити темі, яка поглинула мене зсередини. Хочу допомогти українцям, хворим на рак, полегшити життя і бути... щасливими. Навіть у цей поганий період", — написала вона.

 

Соколова анонсувала свій новий проект "Я, Ніна".

 

"Ви не побачите там стомленої приреченості й жалю. Ми зробимо фільм, випустимо книгу і пісню, яка буде гімном любові. Так, саме любові. Тому порятунок від раку — це любов", — підсумувала журналістка.