Онищенко за 2 тижні збирається в Україну

09:12, 22.05.2019
Онищенко за 2 тижні збирається в Україну

Депутат-утікач Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися в Україну, щоб взяти участь в судовому процесі. Нардеп також розглядає варіант участі в парламентських виборах.

 

Про це він повідомив в ефірі телеканалу 112 Україна.

 

"Я в Київ повернуся ще, я просто написав у судові органи, що готовий брати участь у своєму судовому процесі. Завтра (22 травня - ред.) у мене буде перше судове засідання, думаю, на друге вже я приїду. Думаю, 10 днів - два тижні", - сказав Онищенко.

 

Крім цього, депутат зазначив, що розглядає варіант участі в парламентських виборах, але не повідомив, з якою політичною силою.

 

За словами Онищенко, він також має намір через суд домогтися переслідування екс-президента Петра Порошенка через корупційні схеми. 

 

"У нас є ряд доказів, що його можна звинуватити в державній зраді, корупційних скандалах", — вказав він.

 

Як повідомляла УМ, одіозний високопосадовець часів Януковича, колишній заступник глави адміністрації Президента Андрій Портнов радісно і не побоюючись повернувся до України за день до інавгурації шостого Президента України Володимира Зеленського. Вже протягом першої доби його особистою безпекою почали опікуватися автоматники з поліції охорони, а після офіційного вступу Володимира Зеленського на посаду Президента України Портнов подав заяву до Дер­жавного бюро розслідувань про "державну зраду" Петра Порошенка під час конфлікту в Керченській протоці.